ACLVB Internationaal

Op deze pagina:

  In een globaliserende economie zijn werknemers uit verschillende landen voor hun welvaart afhankelijk van elkaar. Financiële markten, wereldhandel en buitenlandse investeringen verbinden hen wereldwijd en vele bedrijven zijn multinationals geworden. Internationale samenwerking is voor vakbonden inmiddels essentieel om het leven van werknemers te kunnen verbeteren. Nationaal én grensoverschrijdend.

  Meer over ons

  Campagnes

  Het is tijd voor 8

  De Covid-19 pandemie heeft een crisis van ongekende omvang veroorzaakt voor de gezondheidzorg, tewerkstelling en de levens van mensen wereldwijd. Regeringen moeten buitengewone maatregelen nemen om de noodsituatie te overwinnen en de basis te leggen voor een herstel. Een versnipperde aanpak zou dit doel voorbijschieten.

  Daarom is vandaag de Agenda 2030 van de Verenigde Naties, met haar 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) meer dan ooit relevant.

  Lees meer

  Sociale bescherming voor iedereen

  Ziek worden en je behandeling niet kunnen betalen. Je job of oogst verliezen en geen inkomen hebben. Heel je leven werken en geen pensioen krijgen. Voor ¾ van de wereld is dit realiteit. Bij de minste tegenslag komen zij in de problemen. Daarom voert 11.11.11 in 2015 & 2016 campagne voor sociale bescherming voor iedereen.
   

  Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
  Of zoek uw secretariaat via de kaart