ACLVB vol ongeloof na aankondiging Barry Callebaut

26/02/2024 - 15u

"Meer dan 300 jobs ter discussie! En dat voor een bedrijf dat de winst ziet groeien? Onbegrijpelijk!"

Vanochtend werd er een Bijzondere Ondernemingsraad bijeengeroepen bij Barry Callebaut, waar men aankondigde dat er bij de multinational wereldwijd 2.500 jobs op de helling staan, waarvan 311 jobs in België.  Het bedrijf heeft vorig jaar echter een winst geboekt van 443 miljoen Zwitserse frank, wat deze boodschap nog wranger laat smaken.

“Een bedrijf dat de winst ziet groeien, maar toch kiest voor ontslagen? Dat is onbegrijpelijk!”, aldus Kurt Marysse, Bestendig Secretaris ACLVB.

In de Belgische vestigingen van Barry Callebaut, meer bepaald in Wieze en Lokeren, is de verslagenheid bij het personeel groot. De banen van 62 arbeiders en maar liefst 249 bedienden staan er immers ter discussie en dat in schril contrast met de positieve financiële resultaten. De winst van 443 miljoen Zwitserse frank ligt immers 20 % hoger dan vorig boekjaar.

Deze aankondiging heeft bij Kurt Marysse, Bestendig Secretaris van ACLVB, geleid tot een veroordelende reactie: “De werknemers worden op die manier het slachtoffer van het schrijnende amateurisme van de directie, die de voorbij jaren niets gedaan heeft met problemen die we hebben aangekaart.”

ACLVB gaat zich, als grootste vakbondsfractie bij Barry Callebaut, hard inzetten om zoveel mogelijk banen te vrijwaren en de belangen van de leden te verdedigen. “Voor volgende stappen is het nu nog te vroeg. Het eerste overleg met de directie van Callebaut is pas volgende week gepland. Onze eerste zorg ligt nu bij het getroffen personeel, op ons kunnen ze altijd rekenen! Zeker in moeilijke tijden als deze!”, vervolgt Kurt Marysse.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart