banner-energie-index_0.jpg

Actie tegen dalende koopkracht op 6 december: De ACLVB staakt, maar betoogt niet

23/11/2021 - 15u

Vandaag kwam het Nationaal Bureau van de ACLVB samen om o.a. de deelname aan de manifestatie van 6 december in Brussel te bespreken.

De betoging werd aanvankelijk georganiseerd om meer algemeen de beknotting van de syndicale vrijheden aan te klagen. Nadien constateerde de ACLVB dat de thema’s uitgebreid waren tot koopkracht én een wijziging van de loonwet. Die eisen worden ook volledig  onderschreven door de ACLVB.

Momenteel lopen volop nog sectorale onderhandelingen en de maximale opslag van 0,4 procent zijn slechts kruimels te noemen, vooral in een klimaat van stijgende prijzen.

Ondanks dat de syndicale eisen kunnen samengebracht worden tot één sleutelelement nl. vrijheid (vrije loononderhandelingen) en dus 100% tot het DNA van de Liberale Vakbond behoren, is het Nationaal Bureau van de ACLVB ook van mening dat het onverantwoord zou zijn om tijdens deze fase van de Coronacrisis op te roepen tot een massale bijeenkomst in Brussel en ook uit respect voor het zorgpersoneel.

De ACLVB zal dus staken en regionale initiatieven houden en ondersteunen mits in achtneming van alle geldende covid-veiligheidsmaatregelen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart