De directie van Delhaize lacht met de werknemers

17/06/2014 - 15u

De directie wil de werknemers de prijs van de door haar besloten herstructurering laten betalen. In plaats van haar fouten te erkennen op het vlak van positionering en beheer, steken zij de schuld op de personeelskost die bij Delhaize groter zou zijn dan bij de concurrentie.

Wij trekken de cijfers van de directie dan ook in twijfel. Mocht een werknemer van Delhaize-om er maar eentje te noemen, effectief 32% meer verdienen dan zijn homoloog bij Albert Heyn, dan zou deze onder het minimumloon betaald worden…

Sinds het begin hebben de werknemers het gevoel dat de directie met hun lacht, een gevoel dat enkel maar bevestigd worden door de uitlatingen van CEO Denis Knoops, die het recht van de werknemers wil ontzeggen om zich te verzetten tegen het lot dat hun te wachten staat, of te vechten voor hun job.

De afgevaardigden van de Liberale Vakbond zullen morgen, woensdag 18 juni, vanaf 11 uur actie voeren voor de sociale zetel van Delhaize, Osseghemstraat 53, 1080 Molenbeek, vooraleer de Ondernemingsraad plaats heeft.


Wij rekenen op meer constructieve voorstellen van de directie. En op publieke excuses van de CEO.
 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart