Hand in hand tegen racisme

11/09/2012 - 15u

Op zaterdag 29 september houdt Hand in Hand tegen racisme een nationale manifestatie in Antwerpen tegen discriminatie en racisme en voor meer kansen op werk van mensen uit etnisch-culturele minderheden.

Waarom betogen?

Eén op vier werkzoekenden in Vlaanderen behoort tot een etnisch culturele minderheid. Zij hebben vier tot vijf maal meer kans om werkloos te zijn dan generatie-Belgen.

Hoe komt dit?

Vooroordelen, discriminatie en racisme spelen een grote rol. Een groot aantal jongeren is te laag geschoold maar uit de cijfers blijkt dat ook hooggeschoolden minder makkelijk werk vinden dan hun autochtone collega’s.

Wat heeft dit met de gemeenteraadsverkiezingen te maken? Gemeentebesturen zijn belangrijke werkgevers en kunnen meehelpen om deze tewerkstellingsachterstand in te halen. We vragen een engagement van de kandidaten (zie het rappel voor een gemeentelijk antiracistisch tewerkstellingsbeleid op www.anti-racisme.be).

Ben je tegen discriminatie en racisme? Ben je solidair met deze eisen? Kom dan zeker mee betogen op 29 september ! We vertrekken om 14u aan het Astridplein, bij het Centraal Station.

Alle info en promotiemateriaal op www.anti-racisme.be/manifestatie
of op onze facebookpagina 
https://www.facebook.com/pages/Hand-in-Hand-tegen-racisme/311909578832947
Neem je deel, schrijf je dan in op 
https://www.facebook.com/events/330833360344178/
en blijf op de hoogte.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart