Hogere energiefactuur is geen aprilgrap !

31/03/2011 - 16u

De federale energieregulator Creg gaf vandaag distributienetbeheerder Eandis de toestemming om vanaf 1 april zijn tarieven te verhogen met 6 euro per maand en per gezin. Dat betekent een toename van 11% van de totale stroomfactuur !

Die verhoging kwam er op vraag van Eandis die groenestroomcertificaten moet opkopen bij diegenen die groene stroom opwekken dankzij hun investering in zonnepanelen. Door het overgroot succes van deze investeringen in zonnepanelen moet Eandis nu meer betalen dan aanvankelijk voorzien was. Om dit extra budget te compenseren, willen zij nu de meerprijs daarvan aan de consumenten doorrekenen.

Dit is sociaal onrechtvaardig ! Wie het geld niet heeft om zich gesubsidieerde zonnepanelen aan te schaffen, is zelfs tweemaal de dupe. Vanaf morgen worden ook stookolie, diesel en benzine duurder.

De ACLVB vraagt sociaal rechtvaardige oplossingen voor een probleem dat de overheid zelf gecreëerd heeft.Duurzame energie moet gepromoot worden maar niet ten koste van de koopkracht van werknemers en sociaal verzekerden.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart