Echte koopkrachtmaatregelen - NU!

07/09/2022 - 12u

Waar blijven de grote stappen vooruit?

Meer eerlijke lonen dankzij een aanpassing van de loonnormwet! Daar kwamen we in juni met liefst 80 000 mensen voor op straat in Brussel. Enkele dagen later herhaalden we onze oproep tijdens een hoorzitting in het Parlement.

Het werd zomer. Een warme zomer. Extreem uitzonderlijk, zeiden niet alleen weerexperts maar ook financiële experts. Maand na maand gaat het inflatiecijfer omhoog. Energieprijzen breken alle records: wat vroeger een jaarfactuur was, is nu een maandfactuur.

Een Overlegcomité over de energiecrisis doet iéts, maar niet voldoende opdat gezinnen het hoofd boven water zouden kunnen houden.

De ACLVB verwacht meer, er bestáán alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een vermindering op de personenbelasting wanneer de energieprijzen een bepaalde drempel overschrijden, een operatie die gefinancierd zou kunnen worden via het belasten van overwinsten van energieproducenten en hogere btw-inkomsten.

Zomer wordt herfst. Een hete herfst wellicht. Gezinnen kijken angstvallig vooruit, bedrijven overwegen luidop om personeel op tijdelijke werkloosheid te zetten.
In het debat over de verhoging van de sociale uitkeringen kijken de werkgeversorganisaties intussen de andere kant op.

De Belgische werknemers en mensen die leven van een uitkering, moeten ernstig genomen worden!

Het is menens! Wij eisen échte koopkrachtmaatregelen NU!

 

Concentratie op woensdag 21 september om 10 u. Muntplein – Brussel
Nationale stakingsdag mogelijk op 9 november

 

Download hier ons pamflet

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart