banner-leerkrachten.jpg

Leerkrachten en uitgestelde bezoldiging

08/07/2021 - 11u

Tijdelijke leerkrachten krijgen, in verhouding tot hun prestaties in het onderwijs, een vorm van vakantiegeld: de uitgestelde bezoldiging.

Tijdelijke personeelsleden die gedurende het volledige schooljaar een voltijdse onderwijsopdracht hadden, hebben recht op een volledige uitgestelde bezoldiging in juli en augustus. Als je geen nieuwe betrekking vindt vanaf 1 september, kan je vanaf dan werkloosheidsuitkeringen aanvragen via je ACLVB-secretariaat.

Heb je het voorbije schooljaar niet volledig of niet voltijds als leerkracht gewerkt, dan heb je slechts een onvolledig recht op uitgestelde bezoldiging. Voor de overige dagen kan je dan een uitkering aanvragen.

Om het aantal dagen uitgestelde bezoldiging waarop je recht hebt te berekenen, wordt volgende formule gebruikt:

Aantal kalenderdagen van de tewerkstelling verminderd met de zondagen x 0,2 x tewerkstellingsbreuk

Voorbeeld:

Je hebt in juni 2021 voltijds gewerkt in een stelsel van 24 uur per week. Volgende formule wordt toegepast:

26 dagen x 0,2 x 24/24 = 5,2

De som van eventuele tussenresultaten wordt afgerond naar de hogere eenheid om het aantal dagen uitgestelde bezoldiging te berekenen.

=> je hebt recht op 6 dagen uitgestelde bezoldiging (UB). Je zal pas vanaf 8 juli werkloosheidsuitkeringen kunnen aanvragen (UA).

Juli:

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

 

 

 

1

2

3

4

 

 

 

UB

UB

UB

-

5

6

7

8

 

 

 

UB

UB

UB

UA

 

 

 

Indien je toelaatbaar bent als vrijwillig deeltijdse werknemer is een specifieke regel van toepassing. Voor meer info gelieve contact op te nemen met onze medewerkers in je ACLVB-secretariaat.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart