banner-flex-abo.jpg

Nieuw: het Flex Abonnement voor flexibel woon-werkverkeer

04/04/2023 - 10u

Neem je 2 of 3 dagen per week de trein naar het werk? Dan kan je sinds kort gebruikmaken van een nieuwe, flexibele abonnementsformule: het Flex Abonnement. Daarmee komt de NMBS tegemoet aan de vraag van werknemers die meer en meer van thuis uit werken.

Telewerk is stevig verankerd in de werkgewoonten van veel pendelaars, en de coronapandemie heeft dat patroon alleen nog doen toenemen. De meeste telewerkers reizen gemiddeld 2 à 3 dagen per week naar hun werkplek. Voor hen en voor deeltijds werkenden is er nu het Flex Abonnement. Het wordt in 2 fasen beschikbaar gesteld.

  • Sinds 23 maart hebben particulieren – die doorgaans kiezen voor een maandabonnement – de kans om via hun smartphone een Flex Abonnement voor 10 reisdagen (Flex 10, voor een maand) aan te schaffen. Het abonnement is koppelbaar aan een abonnement voor een NMBS-parking (aan reizigerstarief). In een latere fase zal ook een koppeling met een abonnement van De Lijn, de MIVB of de TEC mogelijk worden.
  • Vanaf eind april komen de bedrijven en instellingen aan de beurt die met de NMBS al een derdebetalersregeling hebben voor de abonnementen van hun werknemers. Zij zullen van dan af Flex Abonnementen aan hun werknemers kunnen aanbieden: als klant kan je kiezen voor een abonnement waarmee je ofwel 80 of 120 dagen naar keuze binnen een periode van 12 maanden van en naar het werk kan reizen, ofwel 6 of 10 dagen naar keuze per maand. Het abonnement is combineerbaar met een abonnement voor De Lijn, de MIVB en de TEC, en met een abonnement voor een NMBS-parking (aan reizigerstarief).

Het Flex Abonnement is een uitsluitend digitaal product dat enkel via de NMBS-app beschikbaar is. Als reiziger kies je zelf de reisdagen tijdens de looptijd van je abonnement, en dat tussen twee steeds dezelfde, vooraf bepaalde stations. Bij aanvang van elke reisdag en voor het instappen in de trein, dien je de app te activeren. Vervolgens wordt dit door de treinbegeleider gescand via een QR-code.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart