banner-pendelfonds.jpg

Vlaamse overheid lanceert nieuwe Pendelfondsoproep voor duurzaam woon-werkverkeer

30/01/2017 - 11u

Geïnteresseerd om met jouw bedrijf of organisatie subsidies te verkrijgen voor jullie duurzame mobiliteitsmaatregelen? Vraag tijdig, tot 13 februari, een dossiernummer aan!

Het Pendelfonds ondersteunt bedrijven, organisaties en overheden die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer te verduurzamen. Het gaat om initiatieven die genomen worden om autogebruik terug te dringen in het voordeel van fietsen, openbaar vervoer, carpoolen, … .

Concreet gaat het bijvoorbeeld over het installeren van overdekte fietsenstallingen, het aankopen van bedrijfsfietsen of aanbieden van leasingfietsen, verbeteringen in de infrastructuur voor voetgangers en fietsers op het domein, het installeren van een carpool- of autodeelsysteem, het aanbieden van nabije parkeerplaatsen voor carpoolers, het opkrikken van de woon-werkvergoedingen voor openbaar vervoer, het mogelijk maken van telewerk, en ga zo maar door.

Voor het eerst richt het Pendelfonds zich specifiek op ondernemingen en instellingen die in filegevoelige gebieden liggen. Bedrijven of organisaties buiten deze filegevoelige gebieden kunnen dit jaar geen gebruik maken van het Pendelfonds.

Sociaal overleg is een noodzakelijke voorwaarde om recht te hebben op de subsidies. Doet jouw bedrijf of organisatie beroep op het Pendelfonds dan volg je dit dus best goed op! Doet jouw bedrijf of organisatie nog geen beroep op het Pendelfonds en zijn er mobiliteitsverbeteringen mogelijk? Dan kan het Pendelfonds misschien het duwtje in de rug betekenen die jouw werkgever over de streep trekt om een mobiliteitsplan op te starten.

Bedrijven en overheden die in aanmerking komen, hebben tot 13 februari de tijd om zich aan te melden. De subsidie voor een project bedraagt maximaal 200.000 euro. Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van de duur van het project (maximaal 4 jaar) en bedraagt maximaal de helft van de kosten die aan de projectuitvoering verbonden zijn met een maximum van 200.000 euro.

In het kader van het Pendelfonds kunnen ondernemingen een beroep doen op de ondersteuning van het Provinciaal Mobiliteitspunt. Meer informatie over het Pendelfonds, het indienen van initiatieven voor duurzaam woon-werkverkeer, en de contactgegevens van de Provinciale Mobiliteitspunten vind je op www.pendelfonds.be.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart