Nieuwe actie huishoudhulpen uit de dienstenchequesector

11/12/2019 - 17u

De huishoudhulpen kwamen op 28 november op straat om een loonsverhoging van 1,1% te eisen. Een week later bleek dat ze geen gehoor vonden bij de grote commerciĆ«le werkgevers. Integendeel, aan werkgeverszijde blijft het muisstil. Het toont aan dat er weinig respect is voor de huishoudhulpen, en des te meer aandacht voor winsten en dividenden. 

Daarom volgen er opnieuw acties in de sector (zoals afgelopen dinsdag bij groep Daenens (Brugge)). Op donderdag 12 december richten we onze pijlen op de bedrijvengroep Trixxo (CEO Luc Jeurissen). Een delegatie van meer dan 100 ACLVB- en ABVV-militanten zal om 11 uur verzamelen aan het strijkatelier van Trixxo te Hoeselt en van daaruit naar hun hoofdzetel in de Groenstraat trekken waar ze zullen trachten een onderhoud te krijgen met Luc Jeurissen.
 

Waarom dit bedrijf? 

Trixxo is een mastodont van ruim 6.500 werknemers en nam de voorbije jaren o.a. Clixx en nog een hele resem kleinere concurrenten over. Nog in oktober stuurde CEO Luc Jeurissen een brief naar een hele reeks kleine bedrijven. Daarin deed hij het aanbod om hen over te nemen. Tegelijk blijft hij wel beweren dat er geen geld is voor een loonsverhoging.
 

Geen marge?

Enkele bedrijven zoals bijvoorbeeld Randstad-Tempo-Team geven aan dat ze bereid zijn een loonsverhoging van 1,1% toe te kennen. Het is dus duidelijk dat bedrijven zoals Trixxo en andere grote spelers binnen de sector, verantwoordelijk zijn voor het vastlopen van de onderhandelingen. Het hangt mede van deze grote speler af of er een deftige loonsverhoging voor de hele sector komt.  

Vrijdag 13/12 komen vakbonden en werkgevers normaal gezien opnieuw samen. Wij verwachten voorafgaand een positief signaal van de werkgevers en hopen dat de huishoudhulpen de feestdagen kunnen aanvatten met 1,1% loonsverhoging.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart