"De citroen is stilaan uitgeperst. En nog is het einde niet in zicht?"

12/06/2018 - 16u

Werknemers AZ Delta zijn het beu

ACLVB hield vanmorgen en deze middag een pamflettenactie aan de personeelsingangen van ziekenhuis AZ Delta te Roeselare, Menen en Torhout. Na jaren van fusies, reorganisaties en veranderende werkprocessen zijn de medewerkers op! "We hebben het gevoel de speelbal te zijn van een beleid dat zonder om te zien door raast in zijn ijver de grootste en de beste te zijn!", klinkt het in gemeenschappelijk vakbondsfront. "We hebben niets tegen ambitie, maar wel als die ambitie ten koste gaat van de zorg voor de medewerkers op de werkvloer. Het management van het ziekenhuis houdt al een hele tijd de personeelsinzet in een budgettaire wurggreep, waardoor stilaan de zorg voor de patiënt én de zorg voor het personeel in gevaar komt. Elke maand worden op de ondernemingsraad schrijnende situaties ter sprake gebracht en potentiële brandhaarden ontmijnd."

Kwaliteit in de zorg begint met kwaliteit voor de medewerkers die dagelijks deze zorg moeten waarmaken, omkaderen en ondersteunen! Meer personeel = betere zorg!

Maar het management van AZ Delta heeft een ander idee om de kwaliteit op te krikken. In het najaar wil men kost wat kost een extern kwaliteitslabel behalen via een dure accreditatie (JCI). Een kwaliteitslabel proberen te behalen zonder aandacht voor de problemen van de medewerkers en op een ogenblik dat iedereen op zijn tandvlees zit, getuigt van weinig bekommernis om de zorg voor het personeel. De bevestiging van wat de werknemers al langer moeten vaststellen: imago en bakstenen gaan voor op de mensen!

"Als het management van AZ Delta op dezelfde manier zijn personeelsbeleid verder zet, dan garanderen wij geen enkele medewerking aan het behalen van de accreditatie door JCI", aldus nog Els Depoorter, Bestendig Secretaris ACLVB West-Vlaanderen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart