Werknemers Recticel wijzen massaal voorstel werkgever af

16/11/2017 - 14u

Bij schuimrubberfabrikant Recticel in Wetteren is sinds woensdagochtend een staking aan de gang, nadat een meerderheid van arbeiders en bedienden een voorstel tot cao had verworpen. Met hun actie klagen de werknemers het gebrek aan respect vanwege hun bedrijfsdirectie aan.

"De loonsverhoging die Recticel voorstelt, is voor ons onvoldoende", benadrukt Kurt Marysse, Bestendig Secretaris ACLVB. "We hadden de werkgever daar trouwens voor gewaarschuwd: de schamele loonsverhoging waarmee de bedrijfsleiding kwam aanzetten, zou het nooit halen bij het personeel. Wat wij willen is een échte, fatsoenlijke koopkrachtverhoging."

Nog om het respect hard te laten maken, dringen de werknemers aan op een extra dag verlof. Kurt Marysse: "Vroeger had het personeel een betaalde feestdag op 11 juli, maar die is geschrapt bij een inlevering in 2005.". Die dag verlof is geen overbodige luxe, zeker niet nu de werknemers de voorbije maanden veel overuren dienden te presteren. De vestiging in Wetteren moest onder meer de gevolgen dragen van een verkeerde levering en een brand in een productiehal in Tsjechië opvangen.

De bal ligt nu in het kamp van de directie. "De werknemers hebben alvast heel duidelijk aangegeven dat ze willen doorgaan met hun actie totdat er een aanvaardbaar akkoord op tafel ligt", weet Kurt Marysse.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart