banner-airport-jobs.jpg

Luchthavengemeenschap slaakt ultieme noodkreet bij regeringsleiders

17/02/2017 - 11u


Let us keep our airport jobs! Die boodschap maakte de luchthavengemeenschap vandaag duidelijk aan de regeringsleiders die betrokken zijn bij de politieke trammelant rond de verstrengde Brusselse geluidsnormen.

Een 60-tal mensen - afgevaardigden van zowel vakbonden, werkgevers, luchthavenbedrijven en beroepsverenigingen - trok andermaal aan de alarmbel: "Stop de politieke spelletjes! Zonder akkoord over de geluidsnormen zullen maatschappijen de luchthaven van Zaventem verlaten. Massaal jobverlies dreigt!"

De delegatie verzamelde om 8 uur op het Martelaarsplein aan het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Die kreeg liefst 18.350 handtekeningen en steunbetuigingen overhandigd. Hoe luid moeten we deze noodkreet nog laten weerklinken?

De stoet trok vervolgens naar het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort aan het Warandepark en naar het kabinet van premier Charles Michel.

"We proberen de drie overheden te overtuigen hun spelletjes te stoppen", aldus ACLVB-voorzitter Mario Coppens. "Wat wij willen is de tewerkstelling garanderen. Dit gemeenschappelijk signaal kan niet meer genegeerd worden!"

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart