banner-tc-airlines.jpg

Thomas Cook Airlines wordt overgenomen: 40 jobs op de helling

30/03/2017 - 12u

Thomas Cook Airlines Belgium, de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, wordt opgenomen in Brussels Airlines. Bij het grondpersoneel van TCAB dreigen 40 banen verloren te gaan.

Vandaag maakten beide bedrijven de intentie tot overname bekend. Onder voorbehoud van een akkoord zullen eind oktober, begin november de 160 piloten en cabinemedewerkers, alle slots en twee vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium overgaan naar Brussels Airlines. Filip Lemberechts, Bestendig Secretaris ACLVB: "Dat zal gebeuren op basis van cao 32 bis, waardoor de rechten van de overgenomen werknemers gewaarborgd worden."

Anders is het gesteld met de 40 medewerkers van het grondpersoneel. Zij dreigen hun job te verliezen, de procedure voor collectief ontslag werd opgestart.

"Het spreekt voor zich dat de ACLVB het onderste uit de kan wil halen voor de getroffenen. We zullen ervoor ijveren dat ze voortaan kunnen tewerkgesteld worden bij Thomas Cook, de touroperator, of bij Brussels Airlines. Het aantal van 40 willen we absoluut naar beneden krijgen!", aldus nog Filip Lemberechts.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart