banner-brussels-airlines.jpg

ACLVB betreurt dat directie Brussels Airlines niet sneller handelt

07/03/2024 - 17u

“De paasvakantie redden? Het zal van hen afhangen!”

Brussels Airlines zit weer in betere financiële papieren en kondigde vanochtend trots een recordwinst van 53 miljoen euro aan. “Na de vijf verliesjaren is dat zeker een opsteker voor het bedrijf. De werknemers van Brussels Airlines zijn de afgelopen jaren ook zeer begripvol geweest voor de moeilijke financiële situatie. Het wordt tijd dat ze daarvoor erkend worden en dat is, vooralsnog, niet het geval!”, vertelt Tim Roelandt, Bestendig Secretaris van ACLVB.

Voor ACLVB is het succes van een bedrijf immers niet enkel te vinden in financiële cijfers, maar ook in de tevredenheid en welvaart van de werknemers. Momenteel is het evenwicht tussen beide volledig zoek. Getuige daarvan zijn de verschillende dossiers (cabinepersoneel, grondpersoneel, cockpitcrew) die nog compleet vastzitten.

De afgevaardigden van ACLVB hebben de afgelopen weken het overleg alle kansen gegeven, maar voelen dat er nu dringend vooruitgang moet komen in de verschillende dossiers.

“Niemand is winnaar als er gestaakt wordt, maar het wordt stilaan hoog tijd om met concrete voorstellen te komen. Het lijkt erop dat de directie dit conflict tot de paasvakantie wil rekken en zo duizenden reizigers gijzelt. Dat is hun verantwoordelijkheid! Wij staan, zoals steeds, klaar om verder te praten!”, verduidelijkt Tim Roelandt van de Liberale Vakbond.

Foto: Alexandre Rotenberg - stock.adobe.com

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart