Lufthansa / Eurowings Groep zal vanaf 1 januari Brussels Airlines  overnemen

15/12/2016 - 13u

Bijzondere ondernemingsraad Brussels Airlines

Er is een overeenkomst om de continuïteit van het bedrijf te verzekeren. Tevens zal er vandaag een investeringsplan aangekondigd worden. Het investeringsplan zal vooral gaan over de vernieuwing en de uitbreiding van de langeafstandsvloot. Op termijn zou Brussel de Afrika-Hub van de groep moeten worden. 

Dit is natuurlijk belangrijk voor de tewerkstelling. Het zal de komende de jaren voor een versterking/uitbouw van de werkgelegenheid zorgen. Toch maken we ons op korte termijn zorgen over de tewerkstelling van de ondersteunende diensten.  De komende weken zullen wij als Liberale Vakbond hierover meer duidelijkheid vragen. 

Brussels Airlines zou onder de groep Eurowings vallen, maar wel met een overeenkomst dat er het eerste jaar geen aanpassing komt in de manier van werken van Brussels Airlines. Nadien zou dit in onderling overleg gebeuren.

Als Liberale Vakbond beseffen we dat deze overname noodzakelijk is voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Wij hopen dat Brussels Airlines een volwaardige partner zal worden binnen de Eurowings Groep. 

De Liberale Vakbond ziet in dit verhaal kansen tot groei, zeker in combinatie met het project van de luchthaven 2040. Deze plannen hebben wel pas kans op slagen als er ook een langetermijnvisie komt van de verschillende regeringen.

Sinds de verhuis van de DHL-Hub zijn wij als Liberale Vakbond vragende partij voor dergelijke langetermijnvisie. Het uitblijven van deze visie heeft immers op Brussels Airport al heel wat jobs gekost. 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart