Ondernemingsraad Brussels Airlines: een uitgestoken hand maar nog geen klare wijn

07/02/2018 - 14u

Vandaag was er overleg met de CEO van Eurowings in de ondernemingsraad van Brussels Airlines. Eurowings is de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij en in volle transformatie. Recent namen ze nog het failliete Air Berlin over.

‘Betekent groeien ook snoeien, na het zomerseizoen?’ vroeg de ACLVB. De CEO van Eurowings bevestigde dat Brussels Airlines verder zal groeien bij het vliegend personeel. Op de vraag van ACLVB naar de plannen voor de ondersteunende diensten werd bevestigd dat er aanpassingen zullen komen, maar het plaatje blijft vandaag vooralsnog onduidelijk. 

Filip Lemberechts, Bestendig Secretaris Liberale Vakbond: “De afgelopen jaren zijn we bij Brussels Airlines er steeds in geslaagd om oplossingen te zoeken op sociaal vlak. Vandaag benadrukt Eurowings dit te willen verderzetten. Niet enkel de luchtvaart verandert snel, ook de manier van werken en netwerken. Een mogelijke piste is dat mensen vanuit Zaventem opereren om andere luchthavens te ondersteunen, zonder te moeten verhuizen. Wij houden de vinger aan de pols voor de 3500 medewerkers.”

Het komende jaar zal de naam Brussels Airlines behouden blijven. De nieuwe directieleden vragen het personeel en de vakbonden vooral tijd om hun plannen en strategie te ontwikkelen. 
Op dit ogenblik heeft de directie nog de handen vol met de overname van het failliete Air Berlin. De Duitsers zoeken naar een "Belgian touch". Brussels Airlines blijft ook binnen de Star Alliance, waar Eurowings momenteel geen deel van uitmaakt. Ook over het Afrika-netwerk van Brussels Airlines kwam Duitsland met een positieve boodschap. Er zal meer geïnvesteerd worden en mogelijk komen er vluchten, toestellen en bestemmingen bij. Niet alleen in Duitsland maar ook in Brussel want Brussels Airlines zal op het vlak van Afrikavluchten zijn expertise leveren voor de hele Lufthansagroep. Die expertise wordt verankerd in een zogenoemd "expertisecentrum voor langeafstandsvluchten", al is de concrete invulling daarvan onduidelijk. 

Op 12 maart zitten de bonden van Brussels Airlines opnieuw samen met de CEO van Eurowings.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart