Werknemers luchthaven laten zich niet vangen (door de Wet-Peeters)

11/10/2016 - 14u

De werknemers op de luchthaven zijn reeds zeer flexibel! Alle soorten contracten, alle uren van de dag, 7 op 7 dagen werken, enz. Op de bestaande bedrijfsflexibiliteit zou nu nog de flexibiliteit komen van de Wet-Peeters. Voor werknemers van de luchthaven onmogelijk!

Daarom hebben de afgevaardigden van ACLVB AIRPORT vanochtend een informatie-actie gevoerd op BruCARGO.

Premier Michel zal de werknemers van de luchthaven proberen ‘te vangen’. Voor de regering is flexibiliteit een spel zoals Pokémons vangen. Ze begrijpen niet dat het voor de werknemers op de luchthaven onmogelijk is werk en privé te combineren.

We laten ons niet vangen door misleidende beloftes en loze praatjes zoals ‘netto meer verdienen’ of ‘flexibeler werken’. In de feiten nadien wordt de ‘schone schijn politiek’ van regering Michel alsmaar meer duidelijk.

Netto meer verdienen werd dubbel en dik teniet gedaan door hogere facturen. De regering zou het sociaal overleg respecteren terwijl er nog nooit zoveel tegenkanting gekomen is. De trieste balans van de regering Michel tot nu is minder overleg, minder koopkracht, minder sociale bescherming en langer, harder en soepeler werken.

Werknemers en sociaal verzekerden zijn geen trofeeën waarop zomaar jacht kan gemaakt worden, terwijl winsten op vermogens en werkgevers quasi met rust gelaten worden.

  • Lastenverlagingen voor de werkgevers zouden omgezet worden in aanzienlijk meer jobs, maar waar zijn die?
  • Hoe wordt een eventuele verlaging van de vennootschapsbelasting gefinancierd?
  • Welke garanties worden geboden opdat flexibelere studentenarbeid niet zal gebruikt worden ten koste van vaste werknemers?
  • Maakt de minister van Pensioenen de nodige middelen vrij om het ontwerpakkoord van de sociale partners over de zware beroepen effectief te realiseren?
  • ...

De ACLVB blijft kritische vragen stellen met als doel te komen tot een rechtvaardig en evenwichtig beleid. De ACLVB informeert en sensibiliseert omdat een kritische en vrije stem broodnodig is.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart