ACLVB op zoek naar logica na beslissing Barry Callebaut

27/02/2024 - 15u

“Amper één dag na aankondiging grote ontslagronde al vragen om overuren te presteren! Te absurd voor woorden!”

ACLVB volgt, als grootste vakbondsfractie bij Barry Callebaut, de vorderingen op de voet! Vanochtend werd, tijdens de Europese Ondernemingsraad, duidelijk dat er in Europa 772 banen ter discussie staan. Meer dan de helft daarvan in België, 488 jobs om precies te zijn. In de fabrieken en kantoren in Wieze, Lokeren en Halle zijn medewerkers nog steeds in shock. “België staat gekend als wereldhoofdstad van chocolade. Me dunkt dat ‘Belgian Chocolate’ door deze beslissing een wrange bijsmaak krijgt”, aldus Kurt Marysse, Bestendig Secretaris bij de Liberale Vakbond.

Verslagenheid en verbazing gingen vanmorgen hand in hand bij de medewerkers van Barry Callebaut in België. Verslagenheid omdat België het zwaarst getroffen werd bij de wereldwijde besparingsoefening van de multinational.
Opperste verbazing toen medewerkers een bericht ontvingen van de Belgische directie met de vraag om meer overuren te presteren. Kurt Marysse van ACLVB reageert: “Amper één dag na de aankondiging vragen om overuren te presteren is té absurd voor woorden!  De directie bewijst hiermee nog maar eens hun amateurisme en gebrek aan respect voor de medewerkers.”

Het beloven volgende week dus harde gesprekken te worden wanneer afgevaardigden en directie voor de eerste keer aan tafel gaan zitten.

“De grootste chocoladefabriek ter wereld, in een land dat wereldwijd gekend staat voor zijn chocolade, kan zich deze aantallen van ontslagen niet veroorloven”, vervolledigt Kurt Marysse. “Laten we niet vergeten dat dit een winstgevend bedrijf is, dat bovendien de productie wil opdrijven en overuren vraagt! 

De logica bij Barry Callebaut is écht zoek!”

De eerste zorg van ACLVB blijft om medewerkers zoveel mogelijk te informeren over hun rechten en hen voortdurend bij te staan met hun vragen en bezorgdheden.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart