Antwoorden van directie Barry Callebaut blijven uit, personeel slaakt noodkreet via vertragingsacties

15/03/2024 - 14u

In opvolging van de Bijzondere Ondernemingsraad van gisteren waren deze vrijdagochtend infosessies voorzien voor het personeel van Barry Callebaut. Na een reeks bewogen dagen zijn de werknemers toe aan antwoorden van hun directie. “Wij wachten nog steeds op de alternatieven die Barry Callebaut had onderzocht alvorens ze de beslissing tot herstructurering heeft aangekondigd”, aldus Kurt Marysse, Bestendig Secretaris ACLVB. “Die alternatieven hebben wij als werknemersafgevaardigden nodig om te oordelen of de directie de juiste weg is opgegaan, en of dit ontstellend aantal slachtoffers had kunnen vermeden worden of bijgesteld kan worden.”

De alternatieve oplossingen werden helaas niet meegedeeld en ook vanmorgen tijdens de infosessie bleven de antwoorden uit. Het personeel wordt hiermee niet au sérieux genomen. 

Geconfronteerd met dit gebrek aan respect vanwege de werkgever, besloten de werknemers spontaan om concrete actie te ondernemen. Voor de rest van de dag zullen de arbeiders alvast aan een trager tempo werken. Verder zullen de pauzes van de verschillende ploegen tegelijkertijd in plaats van achtereenvolgend genomen worden, waardoor de productie soms zal stilliggen.

“Wij betreuren samen met het personeel tot deze acties te moeten overgaan. Dit is niet onze gebruikelijke stijl. Bij ACLVB geven we absoluut voorrang aan het overleg. Maar laat dit duidelijk zijn: als de directie van Barry Callebaut meent ons met een kluitje in het riet te kunnen sturen, heeft ze het verkeerd voor!”, benadrukt Kurt Marysse. “Wij steunen de werknemers! Hun signaal vandaag bevestigt wat we namens de ACLVB de voorbije dagen aan het management van Barry Callebaut gevraagd hebben: de werknemers verdienen antwoorden, nu!”

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart