banner-callebaut.jpg

ACLVB roept Peter Feld, CEO Barry Callebaut, ter verantwoording

29/02/2024 - 13u

“De getroffen medewerkers verdienen dat respect!”

Als grootste vakbondsfractie bij Barry Callebaut was ACLVB aanwezig bij alle vergaderingen die volgden op de schokkende mededeling eerder deze week.

“Onze eerste zorg ligt bij het informeren van de getroffen medewerkers. Daarom vinden we het onze taak om aanwezig te zijn bij de verschillende vergaderingen en de juiste vragen te stellen!”, aldus Bestendig Secretaris bij de Liberale Vakbond Kurt Marysse. “Op al deze vergaderingen was er echter één grote afwezige: Peter Feld, de CEO van Barry Callebaut! Een minimum aan respect mag je toch verwachten?”

Het zijn zware tijden voor de werknemers van Barry Callebaut nu bijna 700 Europese banen ter discussie staan, waarvan 500 in België. Bovendien werd deze mededeling kil en onpersoonlijk overgebracht tijdens een Bijzondere Ondernemingsraad eerder deze week, wat het nieuws des te moeilijker te verteren maakt. Bestendig Secretaris Kurt Marysse drong er tijdens de laatste Europese Ondernemingsraad vanochtend dan ook op aan dat CEO Peter Feld de getroffen medewerkers recht in de ogen zou kijken. “De werknemers verdienen dat respect! Als je een handtekening kan zetten onder een plan dat het lot bepaalt van honderden medewerkers, moet je ook de verantwoordelijkheid voor die beslissing opnemen.”

ACLVB deelt met deze oproep de ontgoocheling van alle werknemers van Barry Callebaut en nodigt CEO Peter Feld officieel uit voor de volgende Europese Ondernemingsraad in maart. “We hopen dat hij deze oproep ernstig neemt en dit minimum aan respect voor zijn werknemers aan de dag kan leggen!”, besluit Kurt Marysse.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart