banner-ilo-2024.jpg

112de Internationale Arbeidsconferentie van start op 3 juni 2024!

03/06/2024 - 07u

De 112de Internationale Arbeidsconferentie (ILC) gaan dit jaar door van 3 tot 14 juni 2024 in Genève. Deze jaarlijkse conferentie, georganiseerd door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), brengt meer dan 4.000 vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en regeringen van 187 lidstaten samen om belangrijke arbeidsvraagstukken te bespreken die wereldwijd impact hebben​. Ook de ACLVB zal vertegenwoordigd worden door de Nationaal Voorzitter Gert Truyens en de Nationaal Secretarissen Olivier Valentin en Katrien Allaert.

De Conferentie zal starten met een uitgebreid verslag van de directeur-generaal, dhr. Gilbert F. Houngbo, getiteld:  “Naar een vernieuwd sociaal contract”.

Naast de vaste punten bevat de agenda van de Conferentie van dit jaar ook punten van bijzonder belang, waaronder

  1. een normbepalende discussie over de bescherming tegen biologische gevaren,
  2. een terugkerende discussie over de strategische doelstelling van fundamentele beginselen en rechten op het werk
  3. een algemene discussie over waardig werk en de zorgeconomie.

Er is ook een speciale plenaire vergadering gewijd aan de situatie van werknemers in de bezette Arabische gebieden, een bijeenkomst ter gelegenheid van de Werelddag tegen Kinderarbeid op 12 juni en een speciale zitting om de schendingen in Wit Rusland te bespreken.

Op 13 juni zal de inaugurele bijeenkomst van de Global Coalition for Social Justice ​ plaatsvinden. Deze coalitie, geleid door de IAO, streeft naar het bevorderen van sociale rechtvaardigheid wereldwijd door middel van samenwerking tussen verschillende stakeholders. De ACLVB is trots om als officiële partner van de Coalitie uitgenodigd te zijn om deel te nemen aan dit belangrijke event.

Klik hier voor meer info

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart