Onderneem NU actie: roep kinderarbeid een halte toe!

12/06/2021 - 09u

12/06/2021 — Internationale dag tegen kinderarbeid

De Internationale dag tegen kinderarbeid van dit jaar staat in het teken van de maatregelen die zijn genomen voor het Internationale Jaar voor de verbanning van kinderarbeid in 2021.

Het is de eerste Internationale dag tegen kinderarbeid sedert de historische universele ratificatie (augustus 2020, door alle IAO-lidstaten!) van Conventie 182, rond de uitroeiing van de ergste vormen van kinderarbeid. De dag vindt plaats in het kader van de COVID-19-crisis die de jarenlange vooruitgang bij de aanpak van het probleem dreigt terug te draaien.

In de maand juni zal de IAO nieuwe wereldwijde cijfers en trends over kinderarbeid (2016-2020) publiceren. Het rapport zal een beoordeling bevatten van hoe de vooruitgang in het beëindigen van kinderarbeid waarschijnlijk zal worden beïnvloed door de COVID-19-pandemie en de ongekende economische crisis die hiermee gepaard gaat.

Dit jaar zal de IAO rond de 12de juni een "Week van Actie" promoten. De evenementen en activiteiten die tijdens deze week worden uitgevoerd, zullen voor de sociale partners een gelegenheid zijn om de voortgang te laten zien bij het uitvoeren van hun engagementen door de Conventie 182 te ratificeren.

In 2021 staat de internationale gemeenschap halverwege - vier jaar na de laatste Wereldconferentie over kinderarbeid in Argentinië, met nog vier jaar te gaan om SDG-doelstelling 8.7 te halen om tegen 2025 kinderarbeid uit te bannen!

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart