De Gouden Jongerendelegé

21/12/2012 - 15u

Dorien De Dobbeleer mag zich anno 2012 als De Gouden Jongerendélégee beschouwen

Donderdag 29 november vond in het cultureel centrum van Hasselt, de 25ste editie plaats van het Vlaams Regionaal Comité. Ook FreeZbe stond die dag paraat, en kon trots voor de tweede maal in haar bestaan de prijs van de Gouden Jongerendélégee uitreiken.

Een deskundige jury trok doorheen het Vlaamse land op zoek naar jongeren die het waard zijn om deze titel te dragen. Op een kritische manier beoordeelden ze potentiële kandidaten op hun syndicaal engagement, hun motivatie en hulpvaardigheid, hun ledenaanbreng en overtuigingskracht. Ook de paraatheid bij acties en de persoonlijke motivatie van hun Bestendig Secretaris speelde een aanzienlijke rol.

De lijst die tot stand kwam, was opvallend langer dan deze van 2011. Drie personen werden alvast genomineerd en uitgenodigd op het Vlaams Regionaal Comité. Mentor Ahmeta (SNT), Dorien De Dobbeleer (De Lijn) en Jonas Vervaet (Aliplast) behoorden tot de gelukkigen. Allen werden op het podium geroepen, echter was Jonas er jammer genoeg niet bij. Een arbeidsongeval zorgde ervoor dat hij niet in Hasselt geraakte. Jonas, we wensen je een spoedig herstel.
Alle drie mochten een exclusieve FreeZbe – jas in ontvangst nemen. (Die van Jonas zal persoonlijk afgeleverd worden.)

Toen werd het tijd om de winnaar bekend te maken, het enthousiast publiek zorgde voor een ludiek tromgeroffel en Dorien De Dobbeleer mag zich anno 2012 als De Gouden Jongerendélégee beschouwen. Een welgemeende proficiat van het gehele FreeZbe –team! Een gegraveerde Ipod Nano werd haar overhandigd.

De filmpjes van de genomineerden zijn op onze facebookpagina te zien: http://www.facebook.com/ilikefreezbe.

Was je er deze keer niet bij? Volgend jaar vindt er een nieuwe verkiezing plaats. Heb je een jonge collega die volgens jou in aanmerking komt om de Gouden Jongerendélégee 2013 te worden? Laat het ons via email weten: info (at) freezbe.be en wie is hij/zij er de volgende keer ook bii...

Het FreeZbe – team

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart