Go for 50/50

10/03/2020 - 10u

Omdat de rechten van vrouwen nog steeds onvoldoende gerespecteerd worden en er niet of te traag aan hun bekommernissen wordt tegemoetgekomen, zet de ACLVB de strijd voor de gelijkheid van vrouwen en mannen voort!

Het Collecti.e.f 8 maars had net als vorig jaar een oproep aan de vakbonden gericht om de tweede nationale vrouwenstaking te steunen. In plaats van op te roepen tot staken geeft de ACLVB de voorkeur aan de sociale dialoog, ook voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en de verloning van werkneemsters.

Een delegatie van de ACLVB nam op zondag 8 maart deel aan de internationale mars voor vrouwenrechten in Brussel. Maar het grootste deel van onze actie vond ’s anderendaags plaats: ACLVB-afgevaardigden en -medewerkers bezochten bedrijven om de 'Go for 50/50'-campagne te promoten. Doel daarvan was zoveel mogelijk vrouwelijke werknemers aan te moedigen zich kandidaat te stellen bij de sociale verkiezingen.

Alles om het debat over de gelijkheid van mannen en vrouwen in de bedrijven onder de aandacht te houden. Het voorbeeld van de MIVB bewijst dat vrouwenkwesties nog steeds op de agenda van de overlegorganen moeten komen. Op die manier zullen we er samen in slagen de mentaliteit te veranderen. Go for 50/50!

 

 

 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart