Liberale Vakbond pleit voor sterk middenveldoverleg om sociale onrust te vermijden

10/06/2024 - 13u

De teerling is geworpen. De Liberale Vakbond ACLVB roept de partijen op om de linkse en rechtse fronten te verlaten en te kiezen voor oplossingen. “We moeten koste wat kost stilstand vermijden. Want dit kan zorgen voor sociale onrust.

De belangrijkste vragen zijn namelijk niet wie premier wordt of wie in de oppositie belandt.

De belangrijkste vragen zijn: “Hoe zorgen we ervoor dat we gezond aan de slag kunnen blijven? Hoe gaat men de koopkracht op peil houden? Welke hervormingen gaat men doorvoeren om belastingen sociaal rechtvaardig te houden? Hoe waarborgen we onze sociale zekerheid?,...  We moeten met iedereen aan de slag voor meer sociale vooruitgang”, aldus voorzitter Gert Truyens.

De voorzitter steekt dan ook de hand uit naar alle partijen en ziet ook een belangrijke rol weggelegd voor het middenveld. “Middenveldorganisaties zijn het best geplaatst om de stem van verschillende groepen te vertegenwoordigen. Ik hoop dan ook dat partijen kiezen voor een overlegmodel in plaats van een conflictmodel. Wij zullen alvast de stem van de werknemer en sociaal verzekerde vertegenwoordigen.”

Tot slot reageert Gert Truyens, Nationaal Voorzitter van de Liberale Vakbond, ook nog op de resultaten van Open Vld: “Sociale rechtvaardigheid valt perfect te combineren met individuele vrijheid. Die blindheid heeft Open VLD in Vlaanderen de das om gedaan. Het bewijs is er: ons sociaal liberalisme liet ons bij de recente sociale verkiezingen opnieuw winnen met meer dan 14% van de stemmen. Ik reken erop dat  alle partijen in dit land het evenwicht bewaren en voldoende sociaal rechtvaardige maatregelen zullen nemen.”

De ACLVB heeft in aanloop naar de verkiezingen zowel op federaal als regionaal niveau vier sterke memoranda geschreven die de onderhandelaars in deze fase tot inspiratiebron kunnen dienen om voldoende evenwichten te bewaren tussen de belangen van werkende burgers en van sociaal verzekerden.

Lees hier onze 10 prioritaire beleidsvoorstellen voor de volgende federale regering: https://www.aclvb.be/sites/default/files/aclvb/Afbeeldingen/thema/memorandum-2024/memorandum-2024-aclvb.pdf

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart