banner-aip-2021-marge-salariale-prime-corona.jpg

Loonmarge en coronapremie goedgekeurd door Ministerraad

16/06/2021 - 10u

De Ministerraad heeft op dinsdag 15 juni de teksten over de loonmarge, de coronapremie en de welvaartsenveloppe goedgekeurd. De loonmarge wordt vastgelegd op 0,4% voor 2021-2022.

Ondernemingen die tijdens de crisis goede resultaten behaalden, krijgen in 2021 de mogelijkheid om een eenmalige verhoging toe te kennen in de vorm van een coronapremie van maximum 500 euro, die buiten de loonmarge valt. De coronapremie neemt de vorm van cheques aan die zullen kunnen worden gebruikt in een aantal handelszaken en inrichtingen, om zo doelgericht de consumptie te ondersteunen en bij te dragen aan het economisch herstel na de coronapandemie.

De coronapremie kan worden toegekend van 1 augustus 2021 tot en met 31 december 2021. Om bij te dragen aan de financiering van de sociale zekerheid wordt de coronapremie onderworpen aan een bijzondere werkgeversbijdrage van 16,5%. Er is geen werknemersbijdrage verschuldigd. Teneinde het nettovoordeel voor de werknemer te verhogen en tegelijkertijd de loonkosten voor de werkgever te beperken, is de premie vrijgesteld in de personenbelasting en volledig aftrekbaar voor de werkgever.

Deze ontwerpteksten worden ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart