Ontdek het gratis opleidingsaanbod 2023-2024 van Comé

27/06/2023 - 14u

Bij Comé, de vormingsdienst van de ACLVB, kun je als lid gratis vormingen volgen. Bekijk nu het gevarieerde programma voor 2023-2024. De sociale verkiezingen vormen een belangrijk thema. Maar ook andere opleidingen staan voor je klaar.

Het komende vormingsjaar spelen de sociale verkiezingen 2024 een belangrijke rol in het aanbod van Comé, de vormingsdienst van ACLVB. Er zijn voor de afgevaardigden intensieve tweedaagse modules over de juridische procedure en de campagne voorzien. Voor nieuwe kandidaten is er een bredere vierdaagse kandidatenvorming, die ook over de bevoegdheden van de Ondernemingsraad en het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk gaat, het sociaal overleg in België, het ACLVB-DNA, de verwachtingen ten aanzien van een délégué,… kortom een opleiding die het totaalplaatje schetst. In de militantenvorming komt vooral de praktische kant aan bod. De Bestendig Secretaris legt uit wat de lokale situatie is en wat er specifiek in jouw bedrijf gebeurt.
 

Ook digitaal

Naast fysieke vorming blijven we inzetten op digitale vorming. Er zal op het online leerplatform nubialearning.be heel wat materiaal over de sociale verkiezingen beschikbaar zijn en voor het eerst organiseren we ook een blended course, waar een combinatie wordt gemaakt van fysiek en online leren. Op de fysieke momenten leren we vooral elkaar
beter kennen en is er ruimte voor de behandeling van diverse cases. De online momenten kan je volgen op een zelf gekozen plaats en moment. Een ideaal scenario voor wie van flexibel leren houdt.
 

Velerlei thema's

Uiteraard staan er naast de vormingen omtrent de sociale verkiezingen ook nog andere opleidingen voor je klaar: afgevaardigden kunnen kiezen uit tweedaagse modules over de sluiting van een onderneming, een duurzaam mobiliteitsbeleid of onderhandelen. Residentieel in Gent, Mechelen en Genk of zonder overnachting in Antwerpen, Genk, Gent, Hasselt en Vilvoorde. Daarnaast kan ingeschreven worden voor een module fiscaliteit. Militanten zijn welkom op de opleiding ‘Rechten en plichten op het werk’ waar een waaier aan thema’s aan bod komt: arbeidsduur, re-integratie na langdurige ziekte, loonberekening, koopkracht, extralegale voordelen, documenten van de RVA, verschillende pensioenpijlers, polarisatie, de kracht van fouten maken en oplossingsgericht denken. Voor sommige sectoren krijgt deze vorming een sectorale invulling. Op het digitaal leerplatform vind je de cursussen Tijdskrediet en thematisch verlof, Erfrecht en Assertief communiceren.
 

Waar, wanneer en hoe?

De opleidingen kunnen op verschillende locaties gevolgd worden en de meeste data liggen al vast. Meer informatie vind je op de website www.comé.be of in de vormingsbrochure, eveneens op de website te raadplegen.

Inschrijven doe je bij voorkeur digitaal.

Nog even meegeven dat de vormingen gratis zijn voor ACLVB-leden en dat ze kunnen gevolgd worden in je vrije tijd, maar ook onder Vlaams Opleidingsverlof/Betaald Educatief Verlof of onder syndicaal verlof indien je aan de voorwaarden voldoet.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart