Pas verkozen afgevaardigden trainen zich voor het betere werk

11/01/2021 - 13u

Coronatijden of niet, voor wie pas verkozen werd als ACLVB-afgevaardigde staat het syndicaal werk niet stil, integendeel. En dus zorgt Comé, de vormingsdienst van ACLVB, ervoor dat afgevaardigden met kennis van zaken aan de slag kunnen. Er zijn cursussen voor nieuwelingen, en andere voor wie herverkozen werd.

Nood breekt wet: digitale initiatieven vervangen sinds enige tijd de live lessen. Ingeschreven cursisten ontvangen van Comé een link waarmee ze kunnen deelnemen aan webinars en krijgen via een wachtwoord toegang tot digitale prestentaties.

Ook de lessenreeks ‘Rechten en plichten op het werk’, bedoeld voor alle ACLVB-militanten, wordt alvast tot aan de krokusvakantie volledig digitaal verstrekt.

Ulrike Van Waeyenberg, thema “De gevolgen van corona op het sociaal overleg”, les voor nieuw verkozenen

“Hopelijk kunnen we snel terug schakelen naar fysieke vormingssessies, waarbij we op een spontane manier onze ervaringen, ideeën en meningen met elkaar kunnen uitwisselen!”, zegt Katrien Allaert, algemeen coördinator bij Comé. “Het is even wennen om elkaar enkel op scherm te zien. Hoewel het merendeel van de deelnemers de webinars enthousiast volgt, kan het de fysieke bijeenkomsten toch niet helemaal vervangen.”

De ervaringen die de medewerkers opdoen bij het organiseren en geven van digitale vormingen, komen later zeker van pas. Comé heeft immers besloten om in de toekomst naast zijn standaard aanbod ook een cursus via blended learning te organiseren; dat is een weloverwogen combinatie van een face-to-face-aanbod en een onlinecomponent, waarbij informatie op een leerplatform uitgewisseld wordt en leerontwikkelingen van elke deelnemer bijgehouden worden. Een spannend vooruitzicht!

Meer weten?

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart