alcohol-2.jpg

Ouder worden en alcohol: praat erover met je huisarts

19/11/2015 - 15u

Ongeveer 1 op 4 van alle Vlamingen tussen 55 en 75 jaar drinkt dagelijks alcohol. Zo leren ons cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Tien jaar geleden was dit nog maar 1 op 8. De leeftijdsgroep 55-65 jaar drinkt het meest problematisch van alle leeftijdsgroepen: 15,6% van de mannen drinkt wekelijks meer dan 21 glazen per week en 9,2% van de vrouwen drinkt meer dan 14 glazen per week. Naarmate je ouder wordt, verandert er heel wat je in je leven, ook op vlak van je lichaam en je gezondheid. Iedereen wil zo lang mogelijk gezond en actief blijven. Daarom is het goed om stil te staan bij je alcoholgebruik.

De DrugLijn speelt hierop in met een campagne. Want verstandig omgaan met alcohol heeft alleen maar voordelen en komt de gezondheid ten goede. De campagne richt zich tot 55-plussers in de vrije tijd. De boodschap van de campagne is:’Als je ouder wordt, kan je minder goed tegen alcohol. Praat erover met je huisarts.’.

In het kader van de campagne publiceerde De DrugLijn de folder ‘Ouder worden en alcohol’. Je kan een gratis exemplaar aanvragen via www.druglijn.be (brochure kan je daar ook downloaden) of door te bellen naar 078 15 10 20. Alle info is ook op de website te raadplegen. Je komt er onder andere te weten wat alcohol met je doet, hoeveel je best drinkt en hoe je het kan aanpakken als je wil minderen.

Via ouderenverenigingen, lokaal gezondheidsoverleg, mutualiteiten en huisartsen wordt de campagne verder bekend gemaakt.

Foto : Kimery Davis

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart