PC 330: IF-IC functieclassificatie van start op 30 april

27/04/2018 - 13u

Op 30 april krijgen de meer dan 140.000 werknemers van het PC 330 in het kader van de IF-IC functieclassificatie van hun werkgever (behorend tot de volgende sectoren: de privé ziekenhuizen, de thuisverpleging, enkele federaal gebleven revalidatiecentra, de forensisch psychiatrische centra, de wijkgezondheidscentra en de diensten voor het bloed van het Belgische Rode Kruis) te horen welke sectorale functiebeschrijving aan hun job wordt gelinkt. Dit is een belangrijk moment in de loopbaan: De functie die de werknemer krijgt, zal immers bepalen op welk loon hij voortaan recht heeft.

De werknemers van PC 330 moeten enkele belangrijke keuzes maken bij deze functieclassificatie. Zo moeten ze bepalen of ze al dan niet akkoord gaan met de toegewezen functie. Bovendien heeft elke werknemer het recht om te kiezen voor het nieuwe IF-IC loon of niet. ACLVB geeft meer uitleg over de procedure en een klare kijk op de beslissingen die moeten genomen worden:

Gert Van Hees, Nationaal sectorverantwoordelijke non-profit: “ACLVB staat voor de volle 100% achter de nieuwe IF-IC functieclassificatie én het nieuwe loonmodel. Het nieuwe loonmodel geeft eindelijk perspectief voor bijna 80% van het personeel op een loonsverhoging. Het is al lang geleden dat er nog zo’n vooruitgang in de lonen is gemaakt. Bovendien gaat niemand er op achteruit. Het personeel dat er niet beter van wordt, heeft garantie op het behoud van de oude barema’s, inclusief de anciënniteitsverhogingen en de indexeringen.”

Het nieuwe classificatiesysteem zal verder regelmatig een update ondergaan en blijft zo steeds aangepast aan de razendsnelle evoluties in de sector. Hiermee is de eerste stap gezet voor de toekomstige loononderhandelingen met de regering en de werkgevers.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart