Herstructurering AXA: ACLVB-afgevaardigden bereiden hun vragen voor naar aanleiding van de presentatie van het beleidsplan

05/09/2016 - 11u

Op een buitengewone Ondernemingsraad van 5 september 2016 heeft de directie haar beleidsplan 2020 voorgesteld en haar bedoeling aangekondigd om een collectief ontslag door te voeren. De verschillende directies komen op 7, 8 en 9 september de verdere details omtrent het beleidsplan uitleggen.

AXA BELGIUM vraagt de erkenning als bedrijf in herstructurering en benadrukt dat het reeds jaren positieve financiële resultaten kan voorleggen.
AXA financiert de bouw van een nieuw hypermodern complex in het stadscentrum terwijl het op hetzelfde moment de doelstelling heeft om minimum 10% van zijn personeel te laten afvloeien. Men spreekt hier van een minimum omdat dit cijfer nog kan oplopen tot 30%.

Is dit de compensatie die het personeel krijgt om verschillende remuneratiepakketten te aanvaarden ten gevolge van de implementatie van het nieuwe systeem van functieclassificatie? Dit systeem werd notabene eenzijdig door de directie doorgevoerd. Ter herinnering, de invoering van deze nieuwe systemen laten de werkgever toe om de evolutie van de salariskosten progressief te verminderen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart