game-over-banner.jpg

“Racism, Game Over”!

30/03/2016 - 16u

Naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Racisme lanceerde ACLVB samen met de twee andere Brusselse vakbonden een sensibiliseringsactie tegen racisme in de Brusselse bedrijven. Het is een echte primeur voor de Brusselse vakbondsorganisaties. Midden in de sociale verkiezingsstrijd bundelen we onze krachten en strijden we onder het motto: “RACISM, GAME OVER”!

Op 21 maart gingen ACLVB, ACV en ABVV met een ‘intersyndicale bus’ rond in enkele grote Brusselse bedrijven. Door op een ludieke manier verschillende bedrijven te bezoeken willen we de afgevaardigden en werknemers bewust maken van het belang van de continue strijd tegen racisme. De campagne is er één van strijd en sensibilisering. Ze rekent in de eerste plaats op de afgevaardigden binnen de bedrijven om in gemeenschappelijk front te reageren tegen alle vormen van racisme, discriminatie en andere ongelijkheden.

“Racism, Game Over” werd door én voor de afgevaardigden ontwikkeld en de symbolische actie op 21 maart was slechts een begin. Laten we onze syndicale krachten blijven bundelen om elke vorm van racisme op de werkvloer te verbannen en samen te strijden voor een positieve samenleving. Een open samenleving waar het aangenaam wonen én werken is.

 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart