banner-interparking.jpg

Collectief ontslag Interparking: vakbonden roepen bedrijf en aandeelhouders op om verantwoordelijkheid op te nemen

23/10/2020 - 11u

Na bijna 8 maand van tijdelijke werkloosheid, kreeg het personeel van Interparking een koude douche over zich heen. De directie kondigde hun voornemen aan om 95 werknemers te ontslaan, bijna een kwart van het personeel. De directie stelt dat o.a. de impact van COVID-19 te groot werd, en dat het bedrijf moet reageren. Nochtans was het bedrijf afgelopen jaren zeer winstgevend en werden dividenden aan de aandeelhouders uitbetaald. Nu ligt de impact van het Coronavirus bij het personeel en de sociale zekerheid. 
 
De vakbonden werden maandagnamiddag over dit voornemen van collectief ontslag geïnformeerd. Wij nemen akte van de beslissing van Interparking en we zullen onze rol spelen tijdens de verdere procedure wet-Renault. 
 
We betreuren de zeer snelle communicatie vanuit de directie naar de pers, nog voor het eigen personeel geïnformeerd werd, maar hopen op een respectvol vervolg van het sociaal overleg. We hopen tot een resultaat te komen die het personeel na een jarenlange trouwe dienst toch een toekomstperspectief biedt. Werk zoeken in het Brusselse, begin er maar aan. 

We roepen het bedrijf en zijn aandeelhouders dan ook op om hun verantwoordelijkheid te nemen. 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart