Internationale Dag tegen Homofobie : Love has NO sex! Work has NO gender!

17/05/2020 - 07u

Het ondersteunen van de Internationale Dag tegen Homofobie betekent het bevorderen van diversiteit en het verdedigen van gelijke behandeling voor iedereen! Voor ons, syndicalisten, is het ook een militante actie ter verdediging van de mensenrechten. Homoseksualiteit is een seksuele geaardheid en geen ziekte...

Liefde kent geen geslacht, het werk ook niet...
 

3 kant-en-klare oplossingen voor de bestrijding van homofobie

Ik maak maar een grapje...

Gebruik je wel eens het woord flikker, manwijf, dijk? S.T.O.P. H.I.E.R.M.E.E.! Zoek iets anders om je woede te uiten, je zenuwen of gewoon om te lachen.

Deze "uitdrukkingen", die in het algemene taalgebruik zijn vervallen, zijn homofoob en totaal oneerbiedig.  Niet alle LGBTQI+ zijn uit de kast gekomen en verbergen hun situatie uit angst voor represailles.
 

Uhhh... moet ik ingrijpen?

U bent getuige van beledigingen, dubieuze grappen voor de koffiemachine, morele en/of fysieke intimidatie, discriminatie bij aanwerving of oneerlijk ontslag, blokkade in de professionele carrière,... R.E.A.G.E.E.R.! Zwijgen is INSTEMMEN! 

Soms is het genoeg om STOP te zeggen! En als het verder gaat... vraag dan de hulp van je vakbondsafgevaardigden, je bestendig secretaris of je vakbondsorganisatie.
 

Ik handel !

Verdediging van slachtoffers van discriminatie: een rol op maat voor ACLVB-afgevaardigden!

Niet iedereen kan werknemersafgevaardigde zijn, hiervoor moet je verkozen worden door alle werknemers ... je moet het vertrouwen van je collega's winnen om hen te verdedigen, wat hun "verschil" ook moge zijn.

Homofobe, xenofobe, racistische, seksistische of antisemitische woorden hebben de neiging hun complexiteit te verliezen. De afgevaardigden van de ACLVB zeggen NEE!

De strijd tegen homofobie moet op dezelfde manier worden verdedigd als elke andere vorm van discriminatie. Het is belangrijk om dit probleem te beschouwen als alle andere problemen en om te handelen op een collectief niveau en niet alleen op individueel niveau.

Pak het probleem aan bij het CPBW, denk na over antidiscriminatiewetten, herinner uw werkgevers aan hun wettelijke verplichtingen, ... neem alle instrumenten ter hand die u kunnen helpen om uw collega's te verdedigen.

Verantwoordelijkheid en solidariteit maken deel uit van de vakbondswaarden en we verdedigen iedereen zonder onderscheid.

Love has NO seks, Work has NO gender!

Aarzel niet om contact op te nemen met je vakbond! Wij zijn hier om u te steunen en te helpen!

Discriminatie? Wat moet ik doen?

Neem contact op met de diversiteitscel van Brussel via diversiteit-brussel@aclvb.be

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart