Vlaamse overheid lanceert Sustatool

15/03/2019 - 11u

Een systematische en praktische no-nonsense aanpak voor een beter en versneld beleid rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Op 15 maart 2019 lanceert de Vlaamse overheid officieel de Sustatool. Met deze online webapplicatie worden bedrijven met concrete acties gestimuleerd om duurzaamheid in de bedrijfsvoering op te nemen en erover te rapporteren. Met deze tool kunnen we ondernemingen helpen om na te denken over hun impact op de samenleving, het klimaat en de omgeving en hen aanzetten tot positieve actie vanuit de overtuiging dat dit ook economische meerwaarde brengt.

De Sustatool-methode werd de afgelopen jaren uitgebreid ontwikkeld en getest en wordt nu aan het grote publiek bekendgemaakt. Ook de ACLVB maakt deel uit van deze testfase en introduceert een pilootproject met enkele vakbondsafgevaardigden om de Sustatool-acties aan bod te laten komen in de overlegorganen. Sociale dialoog blijft het beste platform voor werknemers en werkgevers om een gedeeld en gedragen engagement tot duurzaamheid te garanderen en zo de Sustainable Development Goals (SDG’s) te bereiken! 

Bezoek de Sustatool-site

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart