Week van de mobiliteit : van 16/9 tot 22/9

06/09/2011 - 16u

Op 18 september organiseren verschillende steden en gemeenten een autoloze zondag, en op de Europese autovrije dag op 22 september wordt iedereen opgeroepen om voor 1 dag de auto aan de kant te laten staan.

Week van de Mobiliteit:

Sedert 1996 organiseren de koepel van Milieu en Mobiliteit, KONIMO vzw, en zijn lidorganisaties jaarlijks 2 campagneweken. De eerste was in het voorjaar en de 2de, "de aardig op weg week", vindt plaats in het najaar. Deze laatste heet vanaf 2011 de Week van de Mobiliteit en vindt plaats van 16 september tot 22 september. Tijdens de campagne ligt de focus op de voordelen van autoluwe of autovrije straten, dorpspleinen, schoolomgevingen, winkelstraten en woonbuurten en het laten staan van de auto.

De week van de mobiliteit sluit aan bij de Europese week van de Mobiliteit. Op zondag 18 september zullen verschillende steden en gemeenten een autovrije zondag organiseren. Daarnaast is er ook nog een autodeelssalon met informatieve activiteiten en kan je kennis maken met de voordelen van autodelen. Op de Europese autovrije dag op 22 september wordt iedereen opgeroepen om voor 1 dag de auto aan de kant te laten staan.

Niet alleen gemeenten en steden zetten zich in om verkeer en mobiliteit in de picture te plaatsen ook basisscholen proberen hun steentje bij te dragen. Voor de 4de keer wordt er een strapdag georganiseerd waaraan honderden basisscholen deelnemen. Op de strapdag moedigen de scholen kinderen aan om massaal met de fiets of te voet naar school te komen. In 2010 is er een meting uitgevoerd waaruit blijkt dat die dag 50% van de autoverplaatsingen naar school zijn uitgespaard. Deze editie worden ook bedrijven, verenigen, gemeentebesturen maar ook gezinnen opgeroepen om massaal aan de actiedag deel te nemen. Wij roepen dan ook iedereen op om deel te nemen en op 22 september de auto te laten staan.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart