carwash-banner.jpg

Strijd tegen sociale fraude opvoeren met sectorplannen voor eerlijke concurrentie

18/12/2017 - 11u

Op 4 december werd het 8ste Plan voor eerlijke concurrentie (PEC) ondertekend, ten voordele van de carwash sector. PEC-akkoorden zijn initiatieven die ondertekend en ondersteund worden door de betrokken overheidsdiensten, vakbonden en werkgeversorganisaties om meer rechtszekerheid te creƫren op het vlak van sociale en arbeidswetgeving.

In een aantal sectoren is meer duidelijkheid en vereenvoudiging van de regelgeving nodig om de strijd aan te gaan tegen sociale fraude en sociale dumping. Deze trend is vernietigend voor de economie: er gaan jobs verloren, inkomsten gaan in rook op en het fenomeen breidt zich uit naar steeds meer sectoren.

In sectoren waar jobs verloren gaan terwijl de activiteit toeneemt, zijn PEC-akkoorden een belangrijke stap in die strijd tegen sociale fraude en sociale dumping. In de akkoorden worden concrete maatregelen uitgewerkt om oneerlijke concurrentie uit Oost- en Zuid-Europa te bannen en om een einde te stellen aan massaal jobverlies. De plannen bestaan uit nationale en internationale of Europese acties die de controlemogelijkheden van de inspectiediensten verbeteren.

Met de carwash sector werd een 8ste PEC-akkoord onderhandeld en ondertekend, voor ACLVB door Nationaal Sectoraal Verantwoordelijke Metaal Geert Dumortier. Voordien werden ook al PEC-akkoorden gerealiseerd in de bouwsector, schoonmaaksector, groene sector, voeding, metaal- en technologiesector, transportsector en de elektrotechnische sector.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart