Vakbonden houden pleidooi voor Grondwettelijk Hof tegen flexi-jobs in de horeca

07/06/2017 - 15u

Vandaag pleit de advocaat gemandateerd door de ACLVB, het ACV en het ABVV tegen flexi-jobs in de horeca. We vragen aan het Grondwettelijk Hof de nietigverklaring van dit type contract omdat het in meerdere opzichten discriminerend is.

  • een flexi-jobber wordt gediscrimineerd ten opzichte van een werknemer die regelmatig tewerkgesteld wordt onder contract voor wat betreft gelijkheid van loon, arbeidsvoorwaarden en toegang tot sociale bescherming
  • discriminatie voor de uitzendkrachten tewerkgesteld onder contract van flexi-job ten opzichte van de wet op uitzendkrachten van 1987 (duur van de arbeidstijd en terbeschikkingstelling)
  • discriminatie voor de flexi-job werknemers waarvan de werkgever een witte kassa gebruikt ten opzichte van de flexi-job werknemers die niet tewerkgesteld zijn door een werkgever die een witte kassa gebruikt

Bovendien vormen de flexi-jobs geen oplossing om ernstig strijd te leveren tegen zwartwerk. Het is deloyale concurrentie tussen de werknemers tewerkgesteld onder verschillende contracten.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart