2 december: Klimaatmars

28/11/2018 - 16u

Zondag 2 december wordt een dag van nationale mobilisatie voor het klimaat. Duizenden personen komen naar Brussel per trein, bus of fiets om rechtvaardigheid te eisen op het vlak van klimaat. De ACLVB steunt deze Klimaatmars en roept haar leden op om mee op te stappen in Brussel.

De temperaturen en extreme meteorologische fenomenen die we in 2018 wereldwijd hebben kunnen vaststellen, bevestigen zonder twijfel dat de aarde aan het opwarmen is. Drie jaar na de engagementen in Parijs is het tijd om tot actie over te gaan. Het klimaat moet een prioriteit zijn. We eisen eensgezind van onze politici dat ze zich inspannen voor een Belgisch klimaatbeleid dat rechtvaardig en ambitieus is.

  • Samenkomst: de mars zal rond de middag starten aan het Brusselse Noordstation en trekt richting het Jubelpark. Tot 17 uur zijn verschillende animaties voorzien. Er zullen op het parcours 6 checkpoints zijn waar onze belangrijkste eisen uitgelegd worden.
  • Dresscode: blauwe kledij (uiteraard) en een blauwe cirkel op de handpalmen...

Op www.claimtheclimate.be kan u info vinden over een gegroepeerd vertrek vanuit de gemeente waar u woont. Om u in te schrijven via ACLVB kan u mailen naar nilufer.polat@aclvb.be
 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart