ACLVB Vlaamse Regionale: startnota De Wever weerspiegelt vooral een Vlaams elitair beleid

12/08/2019 - 16u

78 dagen hebben we er op moeten wachten, maar de startnota van De Wever is eindelijk een feit!

N-VA belooft de Vlaamse grootsheid weer in ere te herstellen. Vlaanderen wordt een warme thuis waar alle talenten maximaal zullen worden benut. 120.000 extra Vlamingen aan het werk, een werkzaamheidsgraad van 80%,.. het zijn inderdaad ambitieuze doelstellingen. Hoe is de toekomstige Vlaamse Regering echter van plan om deze doelstellingen ook effectief te halen? Cijfertjes neerpennen is gemakkelijk, maar wij zijn vooral heel erg benieuwd naar N-VA’s hoe-verhaal. Hoe zal de toekomstige Vlaamse Regering deze ambitieuze doelstellingen halen?

Wat ons betreft, is het tewerkstellingsluik povertjes, zeg maar middelmatig. Wat onderwijs aangaat, kunnen we enkel beamen dat de Vlaamse jeugd recht heeft op onderwijs van topkwaliteit, maar dan wel onderwijs dat betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen. N-VA vergeet het over de financiële drempels te hebben, over een maximumfactuur voor het secundair onderwijs en financiële ondersteuning voor scholen met een groot aantal kwetsbare leerlingen.

Het centrale aanmeldingssysteem wordt van tafel geschoven en de kinderen van de hogere middenklasse kunnen in alle vrijheid naar de school van hun keuze. De startnota belooft ons een warm én sociaal Vlaanderen, een regio die sterk zal inzetten op een algemeen ‘wij’-gevoel. Nieuwkomers burgeren zich vlotjes in, met het verkrijgen van de kinderbijslag als ultieme beloning.

Men belooft de verdeling van de sociale woningen eerlijker te maken. De meest behoeftige burgers komen eerst in aanmerking, op voorwaarde dat ze zich als eerste inschreven op de lijst en een nauwe band met de gemeente kunnen aantonen..

Het zal wellicht aan ons liggen, maar het lijkt sterk dat N-VA zich in bijzondere bochten wringt om het ‘wij’-gevoel toch eerder een ‘wij-zij’-wending te geven.

N-VA gaat voor een duidelijk elitair beleid. Een jammere zaak.. Wij kijken alvast met een kritisch oog naar wat de nieuwe Vlaamse Regering ons zal brengen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart