banner-balans-werk-prive.jpg

Betere balans werk en privéleven: daar ijvert ACLVB voor

24/10/2023 - 15u

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar, maar werknemers hebben daar steeds minder problemen mee. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Randstad bij 2.000 bedienden, ambtenaren en kaderleden.

Een betere balans tussen werk en privéleven, dat is ook waar de ACLVB voor ijvert. Een continue verbetering van de omstandigheden waarin jij je loopbaan uitoefent, onze onderhandelaars gaan er dag na dag voor in de bedrijven, de sectoren en in de Nationale Arbeidsraad.

Dat werknemers aangeven dat het goed zit met hun work-life balance, vinden we natuurlijk fijn. Maar als werknemersorganisatie streven we altijd naar beter voor jou! In onze Doelstellingen 2030 denken we dat het realistisch is om het percentage werknemers met een work balance die voldoende tot goed te noemen is, te laten stijgen naar 85%. We merken wel dat er nog wat werk aan de winkel is: volgens onze eigen enquête (2023) afgenomen bij meer dan 2.000 leden, stellen we vast dat 73,37% tevreden is over zijn of haar work-life balance.

Uit eigen onderzoek van de ACLVB wordt bovendien duidelijk waar het schoentje knelt: kortgeschoolde werknemers, tijdelijke werknemers, arbeiders en alleenstaanden met personen ten laste scoren merkelijk zwakker dan de algemene populatie wanneer het gaat om het eerbiedigen van de work-life balance. Daarbij kijken we dus uit naar beleidsacties voor álle werknemers

De ACLVB boost je loopbaan.
Meer verhaal, minder kabaal!

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart