Burgers vragen oplossingen, geen onbestuurbaarheid

27/05/2019 - 11u

Diverse politieke commentatoren hebben het reeds gemeld: het land staat in spreidstand. Vlaanderen, Brussel en Wallonië gaven een verschillend politiek signaal waardoor een federale regeringsvorming geen evidentie is. De Liberale Vakbond vraagt nu aan alle democratische partijen aan zet om bij de regeringsvorming vooral oplossingen voor ogen te houden die de mensen vragen op het vlak van o.a. koopkracht, mobiliteit, milieu en sociale cohesie.

Mario Coppens, Nationaal Voorzitter: ‘Ik hoop dat welke coalitie er ook uit de bus komt, het een coalitie is die meer dan de Zweedse coalitie rekening zal houden met de verzuchtingen van de werknemers en de sociaal verzekerden.”

De ACLVB verwijst ook in deze periode van regeringsvorming naar haar sociaal-economische visie 2020-2025. Heel wat sociaal-economische recepten die vakorganisaties bieden, dragen concreet bij tot oplossingen waar burgers op wachten: voldoende koopkracht, kwaliteitsvolle jobcreatie, duurzamere loopbanen, een betrouwbare sociale zekerheid, een rechtvaardige fiscaliteit, een productieve en inclusieve economie, een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Het is nu aan de politiek om niet aan navelstaarderij te doen en met een open vizier alle oplossingen te overwegen die onze maatschappij socialer maakt.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart