banner-studentenarbeid-groeipakket.jpg

Combinatie studentenarbeid en behoud Groeipakket wordt versoepeld

06/01/2021 - 14u

In Vlaanderen mogen studenten maximum 475 uren per jaar werken als jobstudent (aan de verminderde sociale bijdragen). Wanneer de student deze 475 uren heeft bereikt mag hij nog tot 80 uren per maand werken (aan de normale sociale bijdragen). Indien men meer werkt (475 uren per jaar + 80 uren per maand) valt het recht op het Groeipakket voor deze maand weg.

Naar aanleiding van de coronacrisis werd deze regeling versoepeld voor de zwaarst getroffen sectoren, namelijk de zorg en het onderwijs.

De door studenten gepresteerde uren tijdens het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 (01/10/2020 – 31/03/2021) in de zorgsector en het onderwijs worden niet in aanmerking genomen voor de berekening van het jaarlijks contingent van 475 uren die niet onderworpen zijn aan de normale sociale zekerheidsbijdragen.

Deze neutralisering zal voor veel studenten een extra stimulans zijn om zich tijdens deze crisisperiode extra in te zetten en de noodzakelijke hulp en ondersteuning te bieden in deze sectoren zonder hierdoor hun recht op gezinsbijslagen te verliezen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart