Internationale dag tegen geweld op vrouwen

25/11/2016 - 10u

Geweld tegen vrouwen en mannen is een probleem in onze maatschappij en belangt ons allen aan. Het is een feit dat geweld nog steeds een taboe is in de arbeidswereld.

En toch …

Het is verkeerd om te denken dat dit geweld alleen maar voorkomt in de privésfeer en dat dit geen impact heeft op het werk. Geweld heeft zware invloed op het beroepsleven van de slachtoffers, het is een belemmering voor het welzijn op het werk en vormt een gevaar voor de financiële en sociale stabiliteit. Het professionele kader is meestal het eerste contactpunt waar er een luisterend oor en een schouder om op te steunen terug te vinden is voor de slachtoffers. Daarom is het belangrijk dat de vertegenwoordigers van het personeel gesensibiliseerd worden voor deze problematiek. Zij zijn de referentiepersonen en verlenen meestal de eerste bijstand terwijl ze het slachtoffer oriënteren naar de juiste structuren.

De ACLVB Brussel wil vandaag maar ook morgen verderwerken aan de sensibilisering van de strijd van geweld tegen vrouwen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart