Voor een volledige en definitieve overgang naar elektronische ecocheques

26/09/2018 - 13u

De sociale partners hebben unaniem een voorstel aangenomen waarin ze herhalen dat een reglementair kader noodzakelijk is om volledig en definitief om te schakelen naar elektronische ecocheques. Om dit te realiseren stellen ze een precieze agenda voor: het opstellen en publiceren voor eind 2018 van een Koninklijk Besluit waarin een deadline wordt bepaald voor de geldigheid van papieren ecocheques en waarin de geldigheidsduur van papieren ecocheques vanaf 1 januari 2019 beperkt wordt.

Ondanks de onzekerheden die er zijn geweest rond het systeem in 2017, is het aandeel van elektronische ecocheques flink gestegen (vandaag meer dan 53%). Ook het aantal gebruikers (bijna 1 miljoen), ingeschreven werkgevers (38.000) en het aanvaardingsnetwerk (20.000 handelaars) zijn gelijkmatig omhoog gegaan.

De vooropgestelde doelstelling is om een laatste uitgave van papieren ecocheques toe te staan tot 30 juni 2019 en de circulatie van papieren ecocheques af te schaffen tegen 1 januari 2021.

De sociale partners blijven zich engageren om de volledige en definitieve omschakeling naar elektronische ecocheques op te volgen.

We hopen dat de elementen in het unanieme voorstel van de sociale partners zullen worden begrepen.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart