Zonder rechtvaardige belastingen domineert de wet van de jungle

06/06/2018 - 17u

FAN en RJF organiseren achtste editie van Tax Justice Day

Het Financieel Actie Netwerk (FAN) en het Réseau pour la Justice Fiscale (RJF) organiseren op donderdag 7 juni 2018 de achtste editie van de Tax Justice Day. Tussen 7.00u en 8.30u. zijn er acties op een heleboel plekken in België.

Militanten uit de verenigingen die aangesloten zijn bij beide platforms zullen treinpendelaars aanspreken en informeren aan een aantal stations. Het gaat onder meer om Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brugge, Gent Sint-Pieters, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Hasselt, Genk, Turnhout, Geel, Mol, Herentals, Vilvoorde, Aalst, Leuven, Herent, Lommel, Geraardsbergen, Oostende, Sint-Niklaas. Ook in het Franstalige landsdeel worden heel wat stations bediend.

De actievoerders delen een speciaal gemaakte belastingkrant uit die uitlegt waarom de strijd voor rechtvaardige belastingen zo belangrijk is voor iedereen. Zonder belastingen en sociale bijdragen zouden we in een samenleving belanden waar de wet van de jungle domineert. Het is dan ook de normaalste zaak dat ieder van ons bijdraagt overeenkomstig zijn inkomsten. Maar draagt ieder van ons op een billijke manier bij? In géén geval.
 

Politiek laat betijen

De ene na de andere regering volgt elkaar op, maar de bewindslieden ondernemen in wezen niets om ervoor te zorgen dat de laagste en middelgrote inkomens niet langer de grootste bijdrage (moeten) leveren. Het FAN en het RJF vinden het niet normaal en niet aanvaardbaar dat de meer gefortuneerden van talloze degelijke diensten en voorzieningen kunnen genieten terwijl ze allerlei mogelijkheden hebben om aan de belastingen te ontsnappen.

Als er genoeg politieke wil zou zijn om belastingfraude en belastingontwijking doortastend aan te pakken, dan zou de overheid ook veel meer middelen krijgen om de ongelijkheid in onze samenleving te verminderen.

Download

Download de Belastingkrant

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart