Carrefour : eerste OR

01/02/2018 - 09u

We hebben gisteren de eerste echte ondernemingsraad gehad rond het plan van Carrefour.
Momenteel zitten we in de vragenronde. Vandaag hebben we de eerste echte cijfers gekregen. Deze zijn uiteraard zeer spijtig.
De directie liet ons weten dat de twee te sluiten winkels echt wel dicht moeten; van de vier "krimpers" mag iets meer dan de helft van de mensen blijven. In de hoofdzetel is de verdeling van de te verdwijnen functies verdeeld over een negental categorieën. 

Hieronder en in het pamflet kan je wat cijfers vinden : 

Wij van de liberale vakbond hebben de harde, maar belangrijke vraag gesteld of de +/- 1200 "geïmpacteerden" letterlijk een aantal mensen zijn die weg moeten, of eerder een aantal die het gevolg zijn van de hervormingen... en dat er dus voor elk een gepaste oplossing kan komen. Hoewel de directie voorzichtig was om te antwoorden, zagen zij het toch als dit tweede. Wij rekenen er dan ook op dat wij voor iedereen - of het nu een gesloten winkel, een kleinere winkel, de hoofdzetel of een blijver gaat - tot een zo goed mogelijke oplossing kunnen komen en dat we de operatie zo veel mogelijk kunnen verzorgen.

Rechtsonderaan kan je ons pamflet downloaden waarin je een overzicht vindt van de getroffen winkels.

" Als je een detail wil wat de voorziene aantallen voor jouw hyper of afdeling in de Toren zijn : je ACLVB-afgevaardigde kan je dit bezorgen, of stuur ons gerust een mailtje. "

Nog vragen ?

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Download

Download

Download de flash

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart