ACLVB hoopt op écht antwoord op veranderende markt en niet terug ten koste van personeel

23/01/2018 - 11u

Carrefour kondigde vandaag een fors herstructureringsplan aan. In Frankrijk werd aangekondigd dat 2400 van de meer dan 10.500 mensen uit de hoofdzetel zou vertrekken. 

Voor wat België betreft, is er op donderdagnamiddag een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd. Hier zullen we meer te weten komen over wat de Belgische impact nu is van het nieuwe strategische plan. Tussen nu en dan is het dus opnieuw bang afwachten voor de werknemers.

ACLVB hoopt dat er deze keer een écht antwoord komt op de veranderende markt en dat het niet het personeel is dat hier-zoals enkele jaren terug- de dupe van wordt. Als de fysieke winkel andere troeven dan de internetconcurrentie wil uitspelen, maakt de aanwezigheid van personeel dat de klant kan helpen daar absoluut deel van uit. Het nieuws van de Franse collega’s is een zeer spijtige zaak, maar we hopen van harte dat het hier bij blijft op het vlak van personeel dat moet vertrekken: op verschillende plaatsen zitten de winkels al ver onder hun aantal nodige medewerkers.
 
De Liberale Vakbond informeert intussen haar leden en hoopt dat het nieuws van donderdag eerder over het organisatiemodel zal gaan en niet over een ontslagronde.
 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart